A HALUSKA - Haluskaház

Frankó tanya - Haluskaház
Frankó tanya - Haluskaház
Tartalomhoz ugrás
Hagyományos Haluska Recept
Hozzávalók:
1 kg liszt
1 pohár langyos víz
1 csapott evőkanál só
4 tojás

A sót fel kell oldani a vízben. A lisztet egy mélyebb tálba szórjuk, közepébe kézzel lyukat fúrunk.

Ebbe a lyukba kerül a tojás és ide öntjük a sós vizet is. A kigyúrt tésztából 4 egyforma cipót formázunk majd vászonkendővel letakarva kb. 5 percig pihentetjük. Lisztezett nyújtódeszkán vékony kerek lapokká nyújtjuk.

A kerek lapot felsodorjuk a nyújtófára, majd éles késsel a nyújtófán a feltekert tésztát hosszában elvágjuk – így kb. 5-6 centi széles, hosszú, egymásra fektetett tészta lapokat kapunk. Legvégül az egymáson fekvő lapokat éles késsel vékony csíkokra szeleteljük.

A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, majd hideg vízzel átmossuk. Tálba tesszük ahol kevés olvasztott zsiradékkal (zsír, olaj) összekeverik, majd ízesítjük.
Jó étvágyat!
Készítette: Laurinyecz Pál
Made with WebSite X5
Vissza a tartalomhoz